Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kiadványok


Az Alkalmazott Nyelvészeti Közlemények első száma 2006-ban jelent meg a Miskolci Egyetemen a Publicationes Universitatis Miskolcinensis bölcsészet- és társadalomtudományi kiadvány G sorozatának részeként. Létrehozásával az alapítók célja az volt, hogy elsősorban a Miskolci Egyetemen oktató kollégáknak és doktorandusz hallgatóknak biztosítsanak lehetőséget az alkalmazott nyelvészet területén elért kutatásaik publikálására, tanulmányok, interjúk, konferencia-beszámolók és könyvismertetések megjelentetésére. Az évek során a kiadványt az ország számos felsőoktatási intézményében olvasták, sőt a határainkon túli egyetemeken is , megismerték. Egyre többen jöttek el a Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke által éves rendszerességgel megrendezett konferenciákra, és ezzel együtt bővült a tanulmányt megjelentetni szándékozók köre is.

2014-ben, nyolc év távlatából elmondhatjuk, hogy a folyóirat komoly szellemi műhelyt teremtett, hiszen egyre többen jelezték, hogy tudományos munkájukról szándékukban áll az Alkalmazott Nyelvészeti Közlemények hasábjain is beszámolni. Ennek köszönhetően a szerkesztők kiterjedt kapcsolatot alakítottak ki az ország különböző egyetemein és néhány határainkon túli egyetemen tevékenykedő, az alkalmazott nyelvészet egyik vagy másik területét magas szinten művelő kollégákkal is. Az Alkalmazott Nyelvészeti Közlemények korábban évente egy alkalommal jelent meg. Jelentős előrelépést jelentett 2012-ben, hogy a kiadvány lektorált folyóirat lett. Ez azt jelenti, hogy minden tanulmányt két egymástól független bíráló minősít, szükség esetén javításokat, kiegészítéseket javasol. A tanácsadó testület tagjai pedig készen állnak arra, hogy a publikálni szándékozókat tanácsokkal és ötletekkel lássák el. 2012 óta évente két kötet megjelentetésére van lehetőség.

 

 

A folyóirat korábbi számai az alábbi linkre katintva érhetők el:
https://matarka.hu/szam_list.php?fsz=826
Útmutató az Alkalmazott Nyelvészeti Közlemények szerzői számára
letöltése