Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

ELTE Nemzetközi Poszterkonferencia

Hallgatónk sikere!
2023. június 1., 08:45
Hallgatónk sikere!
13. alkalommal került megrendezésre 2023. május 8-12. között az ELTE nemzetközi poszterprezentációs konferenciája, melyen BA, MA és PhD szinten tanulmányaikat végző hallgatók mérték össze tudásukat és prezentációs készségeiket az angol-amerikai irodalom, kultúra, történelem, nyelvészet és nyelvpedagógia témaköreiben. A konferencia közel 40 résztvevője a hazai egyetemekről érkezők mellett igazi nemzetközi gárdát alkotott, hiszen az online formában megtartott konferenciára előadók jelentkeztek be például Alaszkából, Indiából, az Egyesült Királyságból, Lengyelországból Csehországból és Japánból, többek között olyan neves egyetemekről, mint a Cambridge-i Egyetem vagy a prágai Károly Egyetem.
 
A Miskolci Egyetem Modern Filológiai Intézetéből Pálinkás Mercédesz és Rubi Laura neveztek be alkalmazott nyelvészeti (felkészítő oktató: Magnuczné dr. Godó Ágnes), valamint Ambrus Marcell, Stefán Sarolta, Szabó Izabella Vanessza és Tóth Dániel az angol-amerikai irodalom témakörében előadott prezentációkkal (felkészítő oktató: dr. Dósa Attila). Az érdeklődők és a konferencia résztvevői a legváltozatosabb témákban hallgathattak előadásokat a modern amerikai képregényben ábrázolt identitásoktól kezdve a „have” segédige elemzésén át az üzleti diszkurzusban használt metaforikus kifejezésekig.
 
A három kategóriában kiosztott díjak közül intézetünk hallgatója, Ambrus Marcell hozta el MA kategóriában az első díjat a „The Concept of Fellowship in Malory and Tolkien” című prezentációjával. Gratulálunk a szép szerepléséhez!